Er zijn 4 resultaten gevonden

door Frobeltech
04 mei 2024 20:58
Forum: Austral
Onderwerp: aankoop nieuwe austral
Reacties: 31
Weergaves: 1762

Re: aankoop nieuwe austral

Kb87 schreef: 03 mei 2024 20:02 Ik heb mijn Renault austral na het dealerbezoek deze ochtend voor de eerste maal volledig vol getankt. Bij mij duid deze aan dat ik 1190km zou kunnen rijden. Als ik de 70km naar het werk rijd, rijdt de wagen tussen de 30 en 35km in EV modus wat ik wel behoorlijk vind. Mijn vorige wagen, een Peugeot 508 met een benzine 1,6 4cilinder turbo was echter wel zuiniger op de autostrade maar had natuurlijk niet het voordeel van de elektrische range vermits deze enkel een verbrandingsmotor had. Bij deze wagen reed ik ook 1100km met een volle tank.

Toegevoegd in 21 minuten 48 secondes:
Screenshot_2024-05-03-19-57-50-04_1fbbe6b9382384fe8f1aa8d4448e082d.jpg
Lijkt me vrij logisch dat een 508 zuiniger is op de snelweg dan de Austral….. dat heet aërodynamica… de hoge SUV uitvoeringen zijn uiteraard helemaal niet gunstig voor het verbruik, iets vergelijkbaars is ook duidelijk zichtbaar bij EV’s waar een SUV met dezelfde accu/motor minder ver komt dan een sedan.
door Frobeltech
10 apr 2024 10:44
Forum: Austral
Onderwerp: aankoop nieuwe austral
Reacties: 31
Weergaves: 1762

Re: aankoop nieuwe austral

helemaal mee eens! Ook ik vind de brom rond de 50 irritant, maar dat is iets dat opgelost kan worden met een betere programmering van de controle eenheid, en ik verwacht dat dit ook gaat gebeuren. Tuurlijk is ie stiller als hij op EV rijdt, maar dan moet je een EV kopen? Geen hybrid. En de brom is vervelend OMDAT de auto zo vreselijk stil en comfortabel is……
Probleem is dat op een forum als dit de probleem gevallen duidelijk present zijn, logisch, daarom melden mensen zich omdat ze ervaringen willen delen, niets mis mee. Als je in het ziekenhuis rondloopt zie je ook alleen maar zieke mensen :).

Ik zou hem zo weer doen, alleen denk ik dat mijn volgende een EV wordt, ik merk dat ik dat de volgende stap vindt in comfort (de Austral is mijn eerste hybrid).

Mijn vorige was een Mazda 6 met 165 pk benzine en automaat, geweldige reis auto, maar die had de verveldende gewoonte om de hele tijd terug te schakelen, ook op de snelweg als je op adaptive cruise control reed, zeer onrustig qua geluid. Dat heeft de Austral niet. Kortom, mijn ervaring is dat elke auto wel wat heeft.
door Frobeltech
05 apr 2024 11:55
Forum: Austral
Onderwerp: aankoop nieuwe austral
Reacties: 31
Weergaves: 1762

Re: aankoop nieuwe austral

[/quote]
Heb je enig idee wat het data gebruik gemiddeld is voor de verbindingen? Ik heb zelf een max 15GB telefoonverbinding per maand dus ik DENK dat dat wel voldoende zal zijn want op m'n telefoon gebruik ik niet zo heel veel data omdat ik veel op de Wifi zit.
Heb je enig idee wat een simkaartje voor data per maand kost en welke limieten dan afdoende zijn (snelheid en datalimiet)
[/quote]

Ik heb zelf wel de Orange verbinding aangeschaft, 2 gig per maand en die gebruik ik met intensief Spotify gebruik op lange ritten (~1,5 uur per dag) niet helemaal (tenzij ik Spotify op de hoogste kwaliteit heb staan). Vind het wel gemakkelijk dat ik niet via de hotspot ga maar dat de auto zelf verbinding heeft voor de apps.
door Frobeltech
04 apr 2024 23:18
Forum: Austral
Onderwerp: aankoop nieuwe austral
Reacties: 31
Weergaves: 1762

Re: aankoop nieuwe austral

Ik ben na 5 maanden en 24.000 km nog steeds laaiend enthousiast over mijn Renault Austral 200 pk full-hybrid Iconic Esprit Alpine.
Geweldige auto, na twee Mazda 6. Stil, comfortabel, lekkere wegligging, 4Control maakt hem stabiel en wendbaar. En een waanzinnig mooi interieur met bloed snelle schermen en systemen. Kortom een aanrader!

En ja, de horror verhalen lees je op het forum en als je het treft ben je niet blij, maar ik kan niet anders zeggen dat ik geen seconde spijt heb. Sterker, ik ga elke dag met een big smile de auto in 😎😀. Heb overigens ook de Harman Kardon set, maakt het feest helemaal compleet.

Ik denk dat er altijd auto’s met problemen zijn, welk merk je ook pakt.

(Heb geen enkele binding met Renault overigens, pas mijn eerste weer na 16 jaar en bij toeval tegen aan gelopen en als een blok gevallen, de mooiste midi SUV en dat zeggen veel mensen die hem gezien hebben….)