woensdag, juli 24, 2024
Bizar

Roekeloze chauffeurs in België zien zichzelf verongelukken op facebook (BE)

UPDATE: Het Belgisch Instituut voor de VerkeersVeiligheid (BIVV) past zijn applicatie waarmee nep overlijdensberichten naar roekeloze chauffeurs kan worden verzonden aan.

Dergelijke overlijdensberichten vermelden dat een persoon gestorven is aan de gevolgen van een verkeersongeval, en lijken bijzonder echt doordat onder andere de persoonsgegevens zoals naam, alsmede kleur en merk voertuig vermeld worden.

Het is inmiddels voorgekomen dat familie van een (al-dan-niet roekeloze) chauffeur het bericht als authentiek hebben beschouwd, en dat net op het moment dat de persoon waar het om ging niet bereikbaar was, met paniek als gevolg.

Hoewel het bericht uitsluitend naar de betrokkene is verzonden, is er geen rekening mee gehouden dat anderen toegang hadden tot de email van de ontvanger en deze lazen.

Nu zal er bij vermeld worden dat het het bewuste artikel niet echt is met de volgende mededeling: Het voorval beschreven in het artikel is niet echt gebeurd en werd enkel gecreëerd in het kader van een sensibilisatiecampagne tegen verkeersongevallen.
En voor de zekerheid : Dit bericht, inclusief eventuele bijlagen, is uitsluitend bestemd voor de persoon die in het artikel vermeld wordt.

Blijkbaar worden de berichten anoniem verzonden, het is daardoor lastig om diegene die het opgesteld heeft daar op aan te spreken.

Dit is een update van :
Roekeloze chauffeurs in België zien zichzelf verongelukken op facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *