woensdag, juli 24, 2024
AlpineRenault nieuws

Nieuwe Alpine binnenkort voorgesteld aan publiek

Dinsdag 16 februari zal van menig sportwagen liefhebber het hart sneller kloppen. Op die datum zal namelijk de nieuwe Alpine onthuld gaan worden aan het publiek, aldus Alpine zelf.

Waar Alpine in het verleden nogal eens koos voor 6 cilinder motoren, mag het nu wat minder. Welnu, minder is van toepassing op de motorinhoud van 1.8 liter, en het aantal cilinders, namelijk 4 in plaats van 6, qua vermogen is het eerder meer. De keuze zal vermoedelijk gaan bestaan uit 4 cilinder turbo motoren met 183 kW, 202 kW of 220 kW. Voor de paardenkrachtliefhebber respectievelijk 250, 275 of 300 Pk.

Dit vermogen zal de Alpine van ongeveer 1.260 Kg niet direct een concurrent maken van de Porsche’s en snelle Nissan’s, maar de sportieve tweezitter wel een fun-to-drive auto maken. Mocht je de Alpine tegenkomen en opzoek willen gaan naar de motor; deze bevindt zich achterin, dwars geplaatst net voor de achteras.

Alpine was aanvankelijk samen met Caterham begonnen aan het nieuwe Alpine avontuur. Echter door meningsverschillen werd de samenwerking tussen beide bedrijven beïndigd. Alpine had een budget van 600 miljoen dollar voor de ontwikkeling van zowel een nieuwe sportwagen als van een nieuwe crossover.  De sportwagen zal nu dus als eerste op de markt komen.

Alpine-concept-back-rightOf de sportwagen op dinsdag 16 februari echt een hele grote varrassing zal gaan worden valt nog te bezien, er zijn namelijk reeds foto’s uitgelekt. Alpine heeft laten weten dat het uiteindelijke model wel zal afwijken, maar toch voor een kleine 90% overeen zal komen. Alpine heeft veel van de design elementen verwerkt zoals in de A-110, welke in 1962 werd geïntroduceerd als de opvolger van de A-108. Tevens heeft Alpine zich laten inspireren door de A-210 (1966) en de A-220 (1968), alsmede de M63, M64, M65

Vooralsnog kan u als sportwagen liefhebber, en als Renault enthousiasteling zeker, 16 februari maar beter even in de agenda noteren.

Nog wat meer afbeeldingen vindt u hier :
http://www.renaultforum.nl/forum/alpine-2016-concept-t21967.html

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *