woensdag, juli 24, 2024
ClioRenault nieuws

Nieuwe Renault Clio, de veiligste stadswagen op de markt volgens Euro NCAP

Nieuwe Renault Clio werd zojuist door Euro NCAP uitgeroepen tot de veiligste stadswagen die het organisme in 2019 heeft getest (samen met de Audi A1). De bestseller van Groupe Renault behaalde namelijk midden 2019 de maximumscore dankzij de beste testresultaten op de markt.

Nieuwe Clio, die op het gloednieuwe moduleerbare CMF-B-platform van de Alliantie staat, plukt de vruchten van een geoptimaliseerde koetswerkstructuur en herwerkte zetelframes en gordelbevestigingen om alle inzittenden ongeacht hun lichaamsbouw en plaats in de wagen een optimale zijdelingse steun te bieden. De gordels zijn tevens voorzien van pyrotechnische gordelspanners en krachtbegrenzers. Renault is ambassadeur van de Fix4Sure-technologie, die een uitstekende bescherming verzekert door te verhinderen dat inzittenden onder hun gordel doorschuiven. Dankzij het ruime interieur van Nieuwe Clio laten kinderzitjes zich zowel voorin als achterin heel eenvoudig installeren met de Isofix-aansluitingen en het I-size-systeem terwijl het hoofd van elke achterpassagier maximaal wordt beschermd bij zijdelingse aanrijdingen.

Nieuwe Clio kan ook rekenen op een meer dan rijkelijke standaarduitrusting, met onder meer zes airbags, een ABS met remhulpsysteem, een camera en een radar (voor de spoorassistent, de verkeersbordendetectie met waarschuwing voor overdreven snelheid, het alarm voor een ontoereikende veiligheidsafstand, het remhulpsysteem), een snelheidsregelaar/-begrenzer, een gordelwaarschuwing (ook op de achterste plaatsen indien deze bezet zijn) en een functie voor noodoproepen bij ongevallen. Bovendien wordt het zicht geoptimaliseerd met standaard gemonteerde ‘full led’-koplampen, een automatische ontsteking van de koplampen en een zelfdimmende achteruitkijkspiegel.

Nieuwe Clio toont zich dus bijzonder veelzijdig en biedt op alle uitvoeringen de beste veiligheidsuitrusting, die Renaults knowhow op het gebied van veiligheid voor alle inzittenden en weggebruikers bevestigt. Met zijn hernieuwde design, zijn hoogtechnologische inhoud en zijn talloze innovaties luidt Nieuwe Renault Clio een nieuw tijdperk in de productstrategie van Groupe Renault in en biedt hij ‘s werelds meest verkochte Franse wagen een onovertroffen veiligheidsniveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *