woensdag, juli 24, 2024
modelRenault nieuwsTwingoZ.E. Zero Emision

Renault Twingo ZE de goedkoopste elektrische auto van Nederland

Vandaag maakte Renault de Nederlandse prijzen bekend van de binnenkort te verschijnen Renault Twingo Z.E., en bij prijzen beginnende vanaf € 20.590 blijkt de Twingo Electric de goedkoopste nieuwe e-personenauto van Nederland te gaan worden.

De Twingo Electric, die zijn platform deelt met de elekrtische versie van de Smart Forfour, duikt net onder de prijzen die concurrenten Volkswagen (Up), Seat (Mii) en Skoda (Citigo) vragen voor hun stad cruisers. Anders dan voorheen zit bij deze prijzen nu -wel- het accuoakket in de prijs inbegrepen, waar die voorheen er los bij te huren was zoals bij de Renault Zoe bijvoorbeeld.

De elektromotor van de Renault Twingo Electric is te vinden tussen de achterwielen en heeft een maximum vermogen van 60kW of 82pk zo u wilt. Het bereik van de Twingo zal zo rond de 190 kilometer moeten zijn, hetgeen moet komen uit een accupakket met een vermogen van 22 kilowatuur. Rij je rustig en kan je voorkomen dat je veel moet optrekken en remmen, dan is een bereik van 270 kilometer zonder te laden niet onrealistisch.

Opladen van de Twingo gaat zoals bij het grotere broertje de Zoe redelijk snel bij de openbare laadpunten, dankzij het gebruik van een slimme lader.
Na een uurtje shoppen staat de Twingo tot weer 80% opgeladen te wachten voor een volgende rit, of laad door tot de volledige 100%. Er zit echter geen snel laadfunctie op de Twingo, waarmee gelijk duidelijk is dat de Twingo echt voor de stad bedoelt is. Opladen aan een normaal stopcontact is ook geen probleem voor de Twingo.

 

 

De Twingo Electric komt in vier versies, waarbij de duurste vanaf-prijs begint bij 24.790 euro. Deze ‘Série Limitée Vibes’krijgt een uiterlijk met blauwe accenten, extra luxe aangekleed interieur, een achteruitrijcamera en een ingebouwd multimediasysteem voorzien van een aanraakscherm (7 inch).

Als extra mogen kopers van deze versie zonder meerprijs gebruik maken van een speciale app die moet gaan helpen bij elektrisch rijden. Zo kent de app waar beschikbare laadpunten zijn, en kan deze ook gebruikt worden om de Twingo op afstand alvast voor te verwarmen terwijl de auto nog aan de laadpaal staat. Tevens kan de app uitrekenen welke laadstops te maken om je bestemming bereiken.

De goedkopere varianten van de elektrische Twingo gaan onder de namen ‘Collection’ en ‘Intens’ in het straatbeeld verschijnen. Wil je ook daar gebruik maken van de mogelijkheden van de app, dan is dit tegen een (vrij stevige meerprijs) van € 495 leverbaar.  De Twingo Electric zal net als de versie’s met verbrandingsmotor geheel naar eigen smaak af te stemmen zijn met tal van optiepakketten en bestickering.
Bestellen kan vanaf augustus te bestellen, aankomen in Nederland is voorzien voor het najaar.

#Roland Tameling – AD #Renault.nl

Avatar foto

gast blogger

Dit stukje is geschreven door een gastblogger. Ook gastbloggen voor Renaultforum? Dat kan zowel onder uw eigen naaam als een pseudoniem. Kijk via 'CONTACT' en 'bloggen voor Renaultforum' Wij zien uw stukje graag tegemoet. Zowel gratis stukjes als tegen een vergoeding (wanneer en indien geplaatst) zijn welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *